Vereniging van Eigenaren

Energieadvies voor gezamelijke én privé ruimtes

Onze diensten voor de VvE

Wilt u als VvE mee in nieuwe ontwikkelingen zoals zonnepanelen, aardgasvrij wonen en elektrisch vervoer? Wij helpen u graag bij het vormen, concretiseren en realiseren van uw plannen.

Energieadvies voor VvE's

Hulp bij subsidies en energiecontracten voor VvE's

Energieadvies

Duurzame investeringen die het woongenot verbeteren, de waarde verhogen en leiden tot een energiekosten besparing; dat klinkt goed! Om dit te verwezenlijken is het bij een VvE belangrijk dat een plan breed wordt gedragen. Met oog daarop hanteren wij een unieke aanpak met drie fasen: Kunnen, Willen en Doen.

Advies nodig?

Advies voor VvE’s is maatwerk. Na uw aanvraag nemen wij contact op voor een telefonisch intake gesprek. Op basis daarvan ontvangt u een voorstel.

Kunnen

Wij bepalen wat de mogelijkheden zijn op basis van een inspectie van de gemeenschappelijke ruimtes en enkele appartementen. In een energie-adviesrapport werken we uw opties uit met de bijhorende kosten, baten en voor- en nadelen. Wij kunnen een algemene vergadering of informatieavond bijwonen om een nadere toelichting te geven.

Willen

Wij voeren een draagvlakonderzoek uit: met interviews, vragenlijsten en/of groepsgesprekken brengen we de behoefte van bewoners en eigenaren in kaart. De uitkomst maakt het mogelijk om de juiste besparingsmaatregelen te selecteren, de prioriteiten te bepalen en te kiezen voor een korte termijn aanpak of meerjarig onderhoudsplan (MJOP).

 

Doen

Tijd om de geplande verbeteringen te realiseren. Dit hoeft u niet alleen te doen! We helpen u bij het aanvragen en beoordelen van offertes, het aanvragen van subsidies en overige financieringen en we controleren desgewenst bij de uitvoering.

 

Subsidiehulp VvE’s

Als VvE bestuurder heb je al genoeg te doen; het is geen luxe om uzelf de gecompliceerde wereld van subsidies verkennen en aanvragen te besparen. Veel subsidies kunnen alleen digitaal worden aangevraagd en behoeven allerlei digitale certificaten. U kunt dit uit handen geven aan Energiegarant. Met een volmacht kunnen wij de subsidieaanvragen voor de VvE indienen.

Hulp nodig bij subsidies aanvragen?

Wij nemen het aanvraagproces voor u uit handen.

Denk bijvoorbeeld aan: subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH), investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), stimuleringsregeling duurzame energie (SDE), subsidie energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS).

Hulp bij energiecontracten

Uit ervaring weten wij dat veel organisaties te veel betalen voor hun energie. Niet gek, want de wereld van energieleveranciers is er een waar men gemakkelijk het overzicht kwijtraakt. Dit is erg zonde! Vaak kan niet alleen worden bespaard door tijdig een voordeligere energieleverancier te zoeken, maar kan er ook bespaard worden op vaste aansluitkosten of is er recht op teruggaaf van energiebelasting.

Weten of uw energiecontract in orde is?

Bespaar niet alleen moeite, maar ook geld. Stuur uw laatste afrekening naar Energiegarant en wij nemen contact met u op.

Energiegarant kan u als energieadviseur op weg helpen met het maken van een goede keuze en desgewenst helpen bij de overstap of het beheer van energiecontracten. Wij zijn dus geen energieleverancier die met u een contract willen afsluiten.

“Door mijn ervaring met collectief particulier opdrachtgeverschap kan ik bijdragen om complexe besluitvormingsprocessen binnen een VvE in goede banen te leiden.”

Judith Maas

Architect en adviseur

Energiegarant

Voor al uw vragen
over energie en besparing.