Particulier

Energieadvies voor uw eigen woning

Onze diensten voor de particulier

Bent u op zoek naar een energielabel, een advies over energieneutraal wonen of wilt u gaan besparen? Onze adviseur helpt u graag verder met een persoonlijk advies dat past bij uw situatie.

Energieadvies voor woningen

Energielabels voor woningen

Energieneutraal of aardgasvrij wonen

Energieadvies voor uw woning

Uw huis is uw belangrijkste bezit. U wilt gezond en comfortabel wonen. Daarnaast wilt u zo laag mogelijke kosten en tevens ook goed zijn voor de omgeving en het milieu.

De adviseur van Energiegarant komt graag bij u thuis om uw situatie en wensen te bespreken en samen met u de mogelijkheden door te nemen. U krijgt uitleg over verschillende oplossingen en welke producten het beste passen in uw situatie. Zonder commercieel belang helpt de adviseur met een logische korte en langere termijn aanpak waarmee u energie kunt besparen en uw woning voorbereid op de toekomst.

Op uw verzoek kan Energiegarant u verder begeleiden met het opvragen van offertes en subsidies en het controleren van de uitvoering.

Advies nodig?

Na het bezoek ontvangt u een duidelijk rapport met daarin de kosten en baten van de verschillende maatregelen. Ook krijgt u  een overzicht van de subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Energielabel

Gaat u uw huis verkopen en verhuren? Dan heeft u een energielabel nodig. Wist u dat u met een gunstig energielabel vaak korting kunt krijgen op uw hypotheek rente?  Energiegarant is u graag van dienst en levert snel en voordelig een energielabel voor uw huis. Labels worden door ons gemaakt volgens de nieuwste NTA normen.

Wilt u uw huis adverteren op b.v. Funda, dan kan dat sinds 1 januari 2021 alleen nog maar met een geldig label! Het energielabel wordt steeds belangrijker voor uw huis. Vanaf medio 2021 tellen taxateurs de duurzaamheid van uw huis mee in het bepalen van de waarde van uw woning.

 

Energielabel aanvragen

Een definitief energielabel is 10 jaar geldig. Heeft u geen energielabel voor uw woning dan riskeert u een boete van circa 450 euro.

BENG BEREKENING

Ook bij een bouwaanvraag voor nieuwbouw of grootschalige renovatie is de berekening van de energieprestatie van uw huis verplicht. Deze moet voortaan worden vastgelegd en bij oplevering moet worden gecontroleerd of er volgens de bouwnormen is gewerkt. Energiegarant kan u, de aannemer of de architect helpen met de berekeningen volgens de basis en detailmethodiek en zorgen dat deze landelijk worden geregistreerd. Dit alles volgens de nieuwste NTA normen.

Energieneutraal of aardgasvrij wonen

Bent u van plan een nieuwe woning te bouwen of uw huidige woning grondig te renoveren? Dan is de stap naar een aardgasvrije woning of energieneutrale woning minder groot dan u wellicht denkt. Het is in ieder geval hét moment om de juiste keuze te maken in isolatie- en installatietechniek. Energiegarant helpt!

Wij kunnen bijvoorbeeld een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) of een warmteverlies berekening voor u maken. Daarmee helpen wij u de juiste oplossingen te bepalen zodat uw woning per saldo geen of bijna geen energie verbruikt.

Een Nul-op-de-Meter woning wekt op jaarbasis evenveel energie op als deze verbruikt. Als wij u helpen met de juiste technische en functionele eisen maakt u betere afspraken met uw aannemer en wordt uw duurzame renovatie een succes.

Advies op maat!

Op basis van uw aanvraag nemen wij graag contact met u op en stemmen wij telefonisch af hoe wij u het beste kunnen begeleiden.

Energiegarant

Voor al uw vragen
over energie en besparing.