Particulier

Energieadvies voor uw eigen woning

Onze diensten voor de particulier

Bent u op zoek naar een energielabel, een advies over energieneutraal wonen of wilt u gaan besparen? Onze adviseur helpt u graag verder met een persoonlijk advies dat past bij uw situatie.

wtfdivi014-url7

Energieadvies voor woningen

wtfdivi014-url9

Energielabels voor woningen

wtfdivi014-url10

Persoonlijke bespaarkaart

wtfdivi014-url4

Energieneutraal of aardgasvrij wonen

Energieadvies voor uw woning

Uw huis is uw belangrijkste bezit. U wilt gezond en comfortabel wonen. Daarnaast wilt u zo laag mogelijke kosten en tevens ook goed zijn voor de omgeving en het milieu.

De adviseur van Energiegarant komt graag bij u thuis om uw situatie en wensen te bespreken en samen met u de mogelijkheden door te nemen. U krijgt uitleg over verschillende oplossingen en welke producten het beste passen in uw situatie. Zonder commercieel belang helpt de adviseur met een logische korte en langere termijn aanpak waarmee u energie kunt besparen en uw woning voorbereid op de toekomst.

Op uw verzoek kan Energiegarant u verder begeleiden met het opvragen van offertes en subsidies en het controleren van de uitvoering.

Advies nodig?

Na het bezoek ontvangt u een duidelijk rapport met daarin de kosten en baten van de verschillende maatregelen. Ook krijgt u  een overzicht van de subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Energielabel voor woningen

Gaat u uw huis verkopen? Dan heeft u een definitief energielabel nodig. In de aanvraag voor een definitief energielabel moet u een erkend deskundige kiezen; deze is bevoegd om uw gegevens en bewijs te controleren en uw energielabel te registreren. Energiegarant is de voordeligste deskundige!

Iedere woning heeft sinds 2015 een voorlopig energielabel gekregen op basis van type woningen en bouwjaar. Deze kunt u definitief maken door in te loggen op www.energielabelvoorwoningen.nl en daar de stappen te doorlopen.

Stappenplan definitief energielabel

  1. Ga naar www.energielabelvoorwoningen.nl
  2. Log in met uw DigiD. U kunt nu uw huidige energielabel zien.
  3. Vraag een definitief label aan.
  4. Selecteer Energiegarant als ‘Erkend deskundige‘.

Heeft u geen DigiD of lukt het niet met de aanvraag? Dan kan onze adviseur u verder helpen.

Energielabel aanvragen

Een definitief energielabel is 10 jaar geldig. Heeft u geen energielabel voor uw woning dan riskeert u een boete van circa 450 euro.

Energieindex

Bent u (professioneel) verhuurder? Dan is een energielabel voor u verplicht. Hoe gunstiger het label hoe meer punten u krijgt in het woning waarderingsstelsel (WWS). De energieadviseur beoordeelt de woning op circa 200 punten en legt de gegevens vast in landelijk goedgekeurde software. Een energielabel met energie-index is 10 jaar geldig.

Persoonlijke bespaarkaart

Wilt u weten hoe u energie kunt besparen en uw huis kunt verbeteren? Een ervaren adviseur van Energiegarant beoordeelt uw gegevens en uw woning op afstand en maakt gebruik van landelijke registers en openbare informatie. Op basis hiervan ontvangt u per e-mail een kort en bondig rapport van de mogelijkheden voor uw woning met een globale indicatie van de kosten en baten per maatregel. Zo krijgt u snel en voordelig een duidelijk inzicht in welke maatregelen voor u zinvol zijn.

Wat zijn de kosten?

Een bespaarkaart voor uw huis kost u slechts €19,- en heeft u binnen 1 werkdag in uw mailbox.

Energieneutraal of aardgasvrij wonen

Bent u van plan een nieuwe woning te bouwen of uw huidige woning grondig te renoveren? Dan is de stap naar een aardgasvrije woning of energieneutrale woning minder groot dan u wellicht denkt. Het is in ieder geval hét moment om de juiste keuze te maken in isolatie- en installatietechniek. Energiegarant helpt!

Wij kunnen bijvoorbeeld een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) of een warmteverlies berekening voor u maken. Daarmee helpen wij u de juiste oplossingen te bepalen zodat uw woning per saldo geen of bijna geen energie verbruikt.

Een Nul-op-de-Meter woning wekt op jaarbasis evenveel energie op als deze verbruikt. Als wij u helpen met de juiste technische en functionele eisen maakt u betere afspraken met uw aannemer en wordt uw duurzame renovatie een succes.

Advies op maat!

Op basis van uw aanvraag nemen wij graag contact met u op en stemmen wij telefonisch af hoe wij u het beste kunnen begeleiden.

Energiegarant

Voor al uw vragen
over energie en besparing.