Bedrijven

Energieadvies voor uw bedrijf

Onze diensten voor bedrijven

Moet u het energielabel van uw bedrijf verbeteren? Heeft u energieadvies nodig? Of heeft u hulp bij het aanvragen van subsidies of het afsluiten van een voordelig energiecontract nodig? Onze adviseur helpt u graag verder met een persoonlijk advies dat past bij uw bedrijf.

Energieadvies voor bedrijven

Energielabels voor bedrijven

Hulp bij subsidies en energiecontracten voor bedrijven

Energieadvies

Als bedrijf, dat meer dan 50.000kWh stroom verbruikt of 25.000m3 aardgas, ontkomt u er niet aan: een Energie Efficiency Plan (EEP). Vanuit de Europese regelgeving heeft u dan de verplichting om energiebesparende maatregelen te nemen waarvan de terugverdientijd vijf jaar of korter is.

Wanneer u deze verplichting niet heeft, kan het voor u alsnog interessant zijn om vergelijkbare energiebesparende maatregelen te nemen. Dit kan niet alleen een kostenbesparing opleveren, maar u bent dan ook maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. En dat speelt immers een steeds grotere rol in de reputatie van uw bedrijf en dus ook bij het verwerven van nieuwe opdrachten.

Ook in andere gevallen kan ons advies van meerwaarde zijn. Betrekt u een nieuw pand, gaat u uitbreiden, uw pand renoveren of is het noodzakelijk installaties te vernieuwen? Of wilt u inzicht in de mogelijkheden voor uw bedrijf of wilt u hulp bij actuele onderwerpen zoals warmtepompen, zonnepanelen of elektrisch vervoer? Wij kunnen u helpen oriënteren en realiseren.

Energieadvies nodig?

Wij overleggen graag hoe wij u het beste kunnen helpen en met een passend voorstel te komen.

Energielabel

Sinds 2008 moeten alle utiliteitsgebouwen een energielabel hebben. Utiliteitsgebouwen zijn: kantoren, winkels, horeca locaties, vergaderlocaties, zorg- en sportinstellingen en scholen.

Kantoren verplicht energielabel C

Vanaf 1 januari 2023 gaat gelden dat kantoorpanden met een oppervlakte van meer van 100m2 verplicht zijn om minimaal energielabel C te hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Monumenten, panden die binnen twee jaar worden gesloopt, getransformeerd of onteigend en ruimtes met kantoor als nevenfunctie zijn uitgezonderd van de regeling.

Voldoet uw pand op 1 januari 2023 niet aan de gestelde norm? Dan mag u deze niet meer als kantoor gebruiken. U kunt dit voorkomen door bijtijds gepaste maatregelen te nemen.

Op naar energielabel C!

Als erkend energieadviseur kunnen wij u helpen te bepalen wat die gepaste maatregelen zijn. Het is bijvoorbeeld niet altijd nodig om bouwkundig in te grijpen. Op basis van een inspectie van uw kantoorpand bepalen wij het huidige energielabel en geven wij u een energieprestatieadvies (EPA). Hierin staat welke maatregelen nodig zijn om het pand naar het gewenste label te helpen.

Is uw pand al afdoende energiezuinig voor energielabel C? Dan registreren wij uw label en melden wij uw pand af.

Energielabel - kantoren

Vraag een inspectie en advies aan wanneer u:

  • een kantoorruimte gaat verkopen, verhuren of opleveren,
  • die niet onder een uitzondering valt (monumenten, panden die binnen twee jaar worden gesloopt, getransformeerd of onteigend, en ruimtes met minder dan 50% met kantoorfunctie),
  • waarvan het huidige energielabel lager dan C is, en
  • u wilt profiteren van eventuele subsidies.

Subsidiehulp bedrijven

Als ondernemer heb je genoeg te doen; het is geen luxe om uzelf de gecompliceerde wereld van subsidies verkennen en aanvragen te besparen. Veel subsidies kunnen alleen digitaal worden aangevraagd en behoeven allerlei digitale certificaten. U kunt dit uit handen geven aan Energiegarant. Met een volmacht kunnen wij de subsidieaanvragen voor uw bedrijf indienen.

Denk bijvoorbeeld aan: Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), stimuleringsregeling duurzame energie (SDE), subsidie energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS).

Hulp nodig bij subsidies aanvragen?

Wij nemen het aanvraagproces voor u uit handen.

Hulp bij energiecontracten

Uit ervaring weten wij dat veel organisaties te veel betalen voor hun energie. Niet gek, want de wereld van energieleveranciers is er een waar men makkelijk het overzicht in kwijtraakt. Dit is erg zonde. Vaak kan niet alleen worden bespaard door tijdig een voordeligere energieleverancier te zoeken, maar kan er ook op vaste aansluitkosten worden bespaard of is er recht op teruggaaf van energiebelasting.

Weten of uw energiecontract in orde is?

Bespaar niet alleen moeite, maar ook geld. Stuur uw laatst afrekening naar Energiegarant en wij nemen contact met u op.

Energiegarant kan u als energieadviseur op weg helpen met het maken van een goede keuze en desgewenst helpen bij de overstap of het beheer van energiecontracten. Wij zijn dus geen energieleverancier die met u een contract willen afsluiten.

“Graag vind ik voor u de meest winstgevende oplossingen om energie te besparen en te verduurzamen.”

Hilbrand Does, energieadviseur woningen en utiliteit

Energiegarant

Voor al uw vragen
over energie en besparing.