Vereenvoudigd energielabel niet meer aan te vragen

02/01/2021

Vereenvoudigd energielabel niet meer aan te vragen

Per 1 januari is het niet meer mogelijk om een vereenvoudigd energielabel (VEL) aan te vragen. Er kunnen geen nieuwe aanvragen worden gedaan om een voorlopig label om te zetten naar een definitief label via www.energielabelvoorwoningen.nl.

Energiegarant is bevoegd om voor uw woning een label te maken door bezoek van een energieadviseur gebaseerd op de nieuwste NTA8800 normering. Uw woning wordt op circa 200 punten geïnspecteerd. Met een adviseur van Energiegarant krijgt u niet alleen een label, maar desgevraagd ook deskundig advies om uw woning energiezuiniger te maken. Gaat u uw woning verkopen of verhuren? Dan is een energielabel verplicht. Vraag deze dus op tijd aan. Een gunstig label wordt geldt waard! Vanaf medio 2021 telt de energieprestatie van uw woning mee in de taxatiewaarde.

Met ingang van 1 januari 2021 moet ook bij een bouwaanvraag de energieprestatieberekening worden gemaakt door een gecertificeerd energieadviseur. Ook hiermee is Energiegarant u graag van dienst. De berekening vindt plaats met hiervoor geaccrediteerde software volgens de NTA8800.  De EPC (EnergiePrestatieCoëfficiënt) is vervangen door de BENG normering (Bijna EnergieNeutrale Gebouwen).