Subsidie op isolatie verhoogd

12/01/2022

Subsidie op isolatie verhoogd

Per 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen verhoogd. Ook zijn per 2022 de voorwaarden voor de minimale m2 ruimer. De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren.

Voor woningeigenaren zijn de volgende veranderingen in  de ISDE regeling van toepassing:

Het hogere subsidiebedrag bij de ISDE geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht. Ook de nieuwe minimale oppervlakte-eisen voor isolatiemaatregelen gelden voor alle aanvragen die vanaf 1 januari 2022 worden ingediend. Zijn de isolatiemaatregelen voor 1 januari 2022 uitgevoerd of aangebracht? Dan gelden de lagere bedragen van 2021.

Meer weten: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/isde-wijzigingen-2022

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) is bestemd voor (gemengde) Verenigingen van Eigenaars (VVE’s), woonverenigingen en wooncoöperaties die energie willen besparen in hun gebouw(en). Ook binnen deze regeling zijn de subsidie bedragen verhoogd. zie: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh-vve

Wilt u weten hoe u optimaal gebruik kunt maken van beschikbare subsidie en financieringsregelingen? Vraag dan een energieadvies aan.