Subsidie aardgasvrij in Haarlem

12/04/2019

Subsidie aardgasvrij in Haarlem

In navolging van de gemeente Amsterdam, heeft de gemeente Haarlem nu ook een subsidiepot voor huiseigenaren die aardgasvrij willen worden. Het totaalbedrag is 500.000 euro en is beschikbaar tot 31 december 2019.

De gemeente Haarlem heeft sinds kort een subsidiepot voor particulieren die hun woning aardgasvrij willen maken. Dit is na Amsterdam de tweede gemeente die een zogenaamde ‘techniekneutrale subsidiepot’ beschikbaar stelt. Dat wil zeggen dat het huiseigenaren vrij staat te kiezen welke techniek ze gebruiken, zolang het eindresultaat maar een aardgasvrije woning is. De maximale subsidie bedraagt €3.000 en daarbovenop is ook nog subsidie aan te vragen voor het verwijderen van de gasaansluiting in de woning door de netbeheerder. De subsidiepot bevat €500.000 en zolang er geld beschikbaar is kunt u een aanvraag doen. De subsidie geldt alleen voor huiseigenaren en de werkzaamheden waarvoor u subsidie aanvraagt moeten zijn uitgevoerd en betaald tussen 1 maart en 31 december 2019. De gemeente Haarlem heeft de doelstelling om, 10 jaar eerder dan de landelijke ambitie, in 2040 alle woningen en gebouwen van het aardgas af te hebben.

Meer informatie over de aardgasvrij subsidie in Haarlem kun je vinden op: https://www.haarlem.nl/subsidie-haarlem-aardgasvrij/

Hulp nodig bij het maken van een plan voor uw aardgasvrije woning? Neem dan contact met ons op.