Nieuwe Postcoderoosregeling goed nieuws voor VvE’s

13/08/2020

Nieuwe Postcoderoosregeling goed nieuws voor VvE’s

De nieuwe postcoderoosregeling die ingaat per 1-1-2021 is goed nieuws voor Vereniging van Eigenaren. Met deze regeling worden de administratieve lasten verminderd en zijn er minder juridische en organisatorische hobbels. De nieuwe regels houden in dat er geen aparte coöperatie meer hoeft te worden opgericht. De subsidie (een bedrag per opgewekte kWh) wordt uitgekeerd aan de vereniging. Deze vergoeding komt in plaats van de verrekening via de belastingsdienst. De VvE bepaalt zelf de verdeelsleutel van de ontvangen opbrengsten uit subsidie en verkoop van energie. Bij aanvang van het project blijft het postcodegebied gelden, maar als een deelnemer verhuizen naar een adres buiten de postcoderoos, dan kan deze blijven deelnemen.

Enkele kanttekeningen zijn er ook:

De hoogte van vergoeding moet nog worden bekend gemaakt. Deze informatie komt in het najaar. Pas dan is te vergelijken of de regeling financieel aantrekkelijker of minder aantrekkelijk wordt. Het wordt een subsidieregeling met een vast budget op jaarbasis. Oftewel de pot kan leegraken. Er komt geen overgangsregeling. Partijen die nu van de oude regeling gebruik maken kunnen niet overstappen naar de nieuwe regeling.

Meer lezen over deze regeling?

Wilt u hulp bij het opstarten van een postcoderoos project of al VvE zonnepanelen installeren. Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!