Energielabel verplicht bij adverteren van uw huis

12/01/2022

Energielabel verplicht bij adverteren van uw huis

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is: of het huis veel of weinig energie verbruikt, of de woning in kwestie energiezuiniger kan worden gemaakt en of de woning makkelijk van het gas af kan. Een geldig energielabel is per 1 januari 2022 verplicht bij nieuwbouw en voor de verkoop en verhuur van alle woningen.

Een energielabel voor woningen is al een tijd verplicht, maar vanaf aankomend jaar worden de regels aangescherpt. Per 1 januari dienen woningen namelijk al een energielabel te hebben voordat ermee geadverteerd wordt op websites als Funda. Veel verkopers komen daar pas te laat achter en dat levert hen een hoop gedoe en vertraging op bij het verkoopproces. Is er geen geldig energielabel, dan kan de woning niet aangemeld worden voor de verkoop of verhuur. En dat levert vertraging op, want een energielabel regelen kan wel even duren.

Bent u van plan het huis te verkopen? Vraag dan snel een label aan. Een label is 10 jaar geldig. Vragen over een energielabel, neem dan contact met ons op.