Energieadvies effectief instrument in energietransitie

13/03/2019

Energieadvies effectief instrument in energietransitie

Een onafhankelijk energieadvies stimuleert woningeigenaren tot het investeren in duurzame maatregelen. Dat blijkt uit onderzoek van Energiegarant onder circa 250 afnemers van een energieadvies-op-maat in Wassenaar en Pijnacker-Nootdorp.

Een meerderheid van 59,3% van de respondenten had na het advies tenminste één energiebesparende maatregel heeft genomen. Gemiddeld namen deze woningeneigenaren 2,3 maatregelen per woning. Daarnaast gaf 55% van de respondenten aan van plan te zijn om binnen 18 maanden nog (aanvullende) maatregelen te zullen nemen. De meest geliefde energiebesparende maatregelen zijn gevel/spouwmuurisolatie (21%), vloerisolatie (19%) zonnepanelen (17%) en isolatieglas (15%). Circa 5% van de respondenten investeerden in een hybride warmtepomp en/of energiezuinig ventilatiesysteem. De adviezen worden, met een geringe eigen bijdrage van 30 á 50 euro per woning, ter beschikking gesteld door de gemeente. Het advies leidt tot een hoge investeringsbereidheid van circa 5000 euro per woning. Daar kan geen subsidieregeling tegen op!.

Ook belangrijk: het energieadvies wordt zeer gewaardeerd door de woningeigenaren. Ongeveer 88% van de respondenten beveelt dit advies aan aan andere woningeigenaren.

Ook interesse in een energieadvies. Neem dan contact met ons op.