Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor kantoorgebruikers

26/04/2019

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor kantoorgebruikers

Ruim 50% van de kantoren in Den Haag voldoen nog niet aan de eisen die gelden vanaf 2023. Vanaf dat moment moeten alle kantoorgebouwen een energielabel C of beter hebben. Een gunstiger label voor uw kantoor zorgt er niet alleen voor dat de gemakkelijker wordt verhuurd. Een energiezuinig gebouw maar zorgt ook voor lagere energielasten en meer comfort voor de gebruiker.

Zonder gunstig energielabel wordt uw pand niet alleen steeds lastiger te verhuren, maar ook de waarde van het pand kan afnemen. Ook valt te verwachten dat het steeds moeilijker zal zijn om een pand te financieren wanneer niet aan de toekomstige geldende wetgeving wordt voldaan. Een goed plan van aanpak voor uw totale portfolio is dus noodzakelijk. Wees goed voorbereid en wacht niet te lang met het maken van een goede planning.

Wij helpen eigenaren niet alleen met het bepalen van het energielabel (energieindex), maar helpen u ook om te bepalen met welke maatregelen u het meeste voordeel behaald. Wij komen met praktische verbeteringen die economisch aantoonbaar voordeel opleveren. Zodat u weet waar u aan toe bent en welke stappen u moet en kunt nemen.

Wilt u weten hoe uw pand of panden ervoor staan en wat het huidige energielabel van uw gebouw is? Neemt u dan contact met ons op.