54 zonnepanelen voor VvE Waddenzee

05/08/2020

54 zonnepanelen voor VvE Waddenzee

Na een zorgvuldige voorbereiding zijn kortgeleden de zonnepanelen opgeleverd voor VvE Waddenzee in Nootdorp. Op het gebouw met 14 appartementen zijn 54 zonnepanelen gemonteerd om het collectieve energiegebruik zelf duurzaam op te wekken. De VvE produceert nu zelfs meer stroom dan nodig is. Maar de VvE werkt er nu aaneen laadpunt voor elektrische auto’s. Zo rijden bewoners binnenkort wellicht op zonnestroom.

Door de hoogte van het gebouw en het steile dak was de montage een uitdaging. Door te kiezen voor optimisers met individuele monitoring per paneel, glas-glas zonnepanelen met een garantie van 30 jaar en vogel werende voorzieningen zijn de risico’s op storingen en uitval geminimaliseerd.

Energiegarant heeft de werkgroep begeleid bij de besluitvorming. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd door Energyguards uit Den Haag. De zonnepanelen konden uit de reserves worden gefinancierd. Dankzij de besparing op de collectieve energierekening worden de reserves snel weer aangevuld voor toekomstig onderhoud.