• Je bent hier
  • Home
  • /
  • Wat is Nul op de Meter?

Wat is Nul op de Meter?

 

Uw Nul Op de Meter renovatie bestaat uit:

- goede isolatie: de woning is geïsoleerd volgens tenminste de huidige nieuwbouwnormen. Afhankelijk van de situatie kan de isolatie zowel aan de binnenzijde of aan de buitenzijde worden aangebracht. 

- duurzame installatie: uw verwarming en warmwater voorziening wordt verduurzaamd. Veelal gaat dit ook gepaard met een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken met energiezuinige inbouwapparatuur.

- geen gas: De gasaansluiting kan worden opgezegd. Uw huis wordt elektrisch verwarmd en u kookt op stroom (b.v. inductie) Hiermee wordt niet alleen op het gasverbruik, maar ook op het vastrecht bespaard. Voor woningen met stadsverwarming kan ook de warmte-aansluiting worden opgezegd. 

-  zonne-energie: Met zonnepanelen wordt de noodzakelijke energie duurzaam opgewekt.

- Lagere maandlasten: De maandlasten voor de financiering zijn lager dan vermeende energiekosten. Per maand bent u voordeliger uit dan nu het geval is. Voor het energieneutraal maken zijn extra financieringsmogelijkheden en krijgt u bij enkele banken een lagere hypotheekrente.

- prestatiegarantie: Uw uitvoerder garandeert dat u geen energiekosten meer betaald. Ook wordt het afgesproken comfortniveau gegarandeerd.

 

Nul op de Meter (NoM)

Met de bovengenoemde maatregelen gaat uw woning veel minder energieverbruiken. Daarnaast wekt het huis per saldo net zoveel energie op als er nodig is voor  een "normale leefstijl". Het uitgangspunt is dat de bewoners in het geheel geen energiekosten meer hebben.

NoM gaat gepaard met een energieprestatiecontract waarbij de aannemer u de garantie geeft dat u geen energiekosten meer hebt.