• Je bent hier
  • Home
  • /
  • energie

Duurzaam besparen met uw energiecontract

TOP5 Waarom mensen te veel betalen voor energie

1. "de slapers"

Er zijn nog steeds veel mensen die niet of nauwelijks overstappen. Wist u dat deze door de energiebedrijven "slapers" worden genoemd? Vaker kiezen voor een contract met vaste looptijd bij een nieuwe leverancier is vaak 10-20% voordeliger en u ontvangt een overstappremie. Zelfs bij u bestaande leverancier kunt u voordeel krijgen als u om een nieuw contract vraagt!

2. enkel of dubbel tarief

Dubbel tarief voordeliger? Lang niet altijd. Alleen als u 's nachts tussen 23:00 en 's ochtends 7:00 meer energie verbruikt dan overdag, dan hebt u voordeel. Bent u een bedrijf, VvE of sportvereniging dan is in meer dan 90% van de gevallen enkel tarief voordeliger. En dit is zo geregeld.

3. te hoge aansluitwaarde

Een te hoge aansluitwaarde kost veel geld. Vaak zijn in het verleden grote aansluitingen gemaakt vanwege b.v. een bedrijf aan huis of een oude verwarmingsinstallatie. Een te hoge aansluitwaarde kost al gauw honderden euro's per jaar. Veel verenigingen, VvE's en bedrijven hebben hier last van.

4. salderen

Hebt u zonnepanelen en wekt u meer op dat u verbruikt? Let dan op welke energieleverancier u kiest. Zolang u per jaar minder opwekt dan u verbruikt dan wordt dit met elkaar verrekend. Aanbieders doen dit per telwerk. Goede aanbieders verrekenen de rest met het andere telwerk, maar sommige aanbieders geven u slechts een  geringe vergoeding over het restant.

5. samenvoegen energiebelasting

Hebt u meer dan één aansluiting op hetzelfde adres. Dan kunt deze samenvoegen voor de energiebelasting. Hoe hoger uw verbruik, hoe lager de energiebelasting. Bedrijven of andere partijen met een verbruik van meer dan 20.000 kWh per jaar kunnen hiermee meer dan 700 euro per jaar besparen.

Wilt u weten of het goedkoper kan?

 

Energiegarant helpt. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

1. de overstapservice

Mail ons uw laatste jaarnota en geef eventueel uw voorkeuren (b.v. alleen groene stroom uit Nederland) aan. Wij vergelijken de prijsvergelijkers en de aanbiedingen van de aanbieders en actuele collectieven. als u akkoord gaat met uw voorstel regelen wij de overstap voor u.

2. het bespaarabonnement

Voor een vast  bedrag per maand bewaken wij uw energiecontract, controleren de jaarnota en zorgen dat u telkens tijdig weer overstapt. Maar het bespaarabonnement helpt u ook met het besparen op uw verbruik. 

3. uw Energiegarant contract

Wilt u geen afrekeningen meer en toch een vast bedrag per maand? Dat kan. Energiegarant neemt dat uw energierekening over. U betaalt een vast bedrag voor energie aan ons en wij regelen de rest. 1x per jaar stellen wij zonodig uw maandbedrag bij. Geen onverwachte eindafrekeningen meer!

Meer weten over deze producten?

bedrijfsnaam 
voornaam 
achternaam * 
adres 
postcode 
plaats 
e-mailadres * 
telefoonnummer * 
product 
onderwerp/vraag/opmerking 
Hoe heeft Energiegarant gevonden? 
Captcha  CAPTCHA Image
Refresh Image